Tein illan-istujaisiin ihanan makuisia pikku piiraita. Ohjeen löysin juusto & viiniopas nimisestä lehtisestä.  

DSC07364-normal.jpg

 

Pohja:


3 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
3 rkl maitoa

50 g juustoraastetta ( esim. Ritari tai punaleima emment.)

Täyte

3–4 punasipulia
3 rkl öljyä
2 rkl siirappia
2 munaa

2 dl ruoka- tai kuohukermaa

150 g juustoraastetta   ( Esim. Ritari tai punaleima emment.)

1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
rouhittua mustapippuria
suolaa

1. Valmista ensin pohjataikina. Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää maito ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

2. Kuori ja lohko sipulit. Voitele uunivuoka ja levitä sipulilohkot siihen. Pirskota päälle loppu öljy ja kaada siirappi ohuena nauhana. lisää päälle rouhittua mustapippuria ja suolaa.  Kypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet, noin 20–30 minuuttia.

3. Painele taikina pieniin voideltuihin piirasvuokiin tai muffinipellin syvennykseen. Pistele pohjat ja esikypsennä niitä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

4. Sekoita munat , kerma ja juustoraaste, lisää timjami.

5. Kaada täyte esipaistettujen piiraspohjien päälle, painele päälle sipulit ja paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes täyte on kypsää.