Jossain blogissa olen nähnyt raidallisen kääretortun, jota sitten meikäläinenkin tekemään.


Vaalea ja tumma taikina pursotusta vaille

Pursotettu raitoja vuorotellen pellille

Ja valmis kääretorttu!

 

Ohje  gluteiinittomaan kääretorttuun

4      munaa

2   dl  sokeria

2   dl  Gluteiinitonta jauhoseosta

1 1/2 tl leivinjauhetta

2  rkl  kaakaojauhetta

Täyte

2  dl  kermaa

1 purkki mansikka-vadelmarahkaa

säilyke mandariineja


-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

-Ota puolet taikinasta erilleen ja lisää siivilän läpi kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.

- Laita molemmat taikinat omiin pursotuspussiin ja leikkaa kärkiin aukot.

-Pursottele pellille viistosti vuorotellen raidat.

-Paista 225 asteessa n. 8 min

- Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota varovasti pohjapaperi.

-Vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka ja pienennetyt mandariinit.

-Levitä pohjalle ja kääri tiukkaan rullaan leivinpaperia avuksi käyttäen. Anna jähmettyä jonkinaikaa jääkaapissa.