Viikonloppuna juhlitaan meidän 4-v. täyttävän neidin synttäreitä, joihin aloittelin tänään tekemään hieman herkkuja. Nämä tein gluteiinittomista jauhoista.
Mantelikeksit (Cantuccini)
30 kpl
100 g voita |
1 dl sokeria |
1 tl vaniljasokeria |
1 kpl munaa |
1 1/2 dl vehnäjauhoja |
100 g mantelijauhetta |
50 g mantelilastuja |
50 g mantelirouhetta |
1 tl leivinjauhetta |
Päälle |
50 g mantelilastuja |
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit kevyesti. Lisää mukaan muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta halutessasi muutamalla tipalla karvasmanteliöljyä.
Tee taikinasta leivinpaperin päälle pellille 3 pellin pituista takoa. Painele tangot vähän matalammaksi mantelilastujen kanssa.
Paista tankoja 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Leikkaa tangot vinoiksi viipaleiksi ja anna vielä kuivahtaa uunin jälkilämmössä.
(Ohje Maku -lehdestä)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.