Tytön vapaapäivänä leivottiin hyviä suklaakeksejä päikkärin jälkeiseksi herkuksi
Oli aikas hyviä, että en viitsi edes laskea kuinka monta meni kerralla . Laitoin taikinaa myöskin hieman pakkaseen, josta on hyvä sitten sulattaa ja nopsasti paistaa vierasvarana.
N. 20 kpl
1,7 dl fariinisokeria
1,2 dl sokeria
125 g voita/margariinia
1,5 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
n. 3,5 dl suklaata pieninä paloina ( itse laitoin sekä valkoista- että maitosuklaata)
( n. 1,2 dl pähkinöitä) Laitoin murskattuna
-Pane uuni kuumenemaan 190 asteeseen
-Rouhi suklaa leikkuuveitsellä
- Yhdistä leivinjauho ja vehnäjauho
- Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää muna, jauhot ja suklaarouhe taikinaan
- Nosta seoksesta leivinpaperille pellille pieniä kekoja. Jätä reilusti väliä, koska leivät leviävät kypsyessään
(jos haluat kekseistä tasaisen pyöreitä, huuhtele käsiä hieman kosteiksi ja taputtele keot tasaisen pyöreiksi)
- Kypsennä uunin keskitasossa n. 10-12min
Nauti vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera!
Ohjeen sain SLY:ltä maaliskuun paketissa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.