Tämä herkku voikkarikakku meni ystäväni lapsien syntymäpäiville. Sain myös itse maistaa sitä, ja herkullista oli!

IMG_1931.JPG

Porotäyte 

300 g pororouhetta

2 dl kurkkusalaattia

2 prk ranskankermaa

400 g savuporotuorejuustoa

 

5 ketettyä kananmunaa

 

Kostutus

3 dl maitoa

 

Kuorrutus

1 prk ruohosipulituorejuustoa (200g)

1 prk ranskankermaa

Täysjyvä paahtoleipää (3x4 )

 

Päällä

Persiljaa

Herneenversoja

Salaattia

Miniluumutomaatteja

Kylmäsavuhärkää

 

Valmista täyte. Vaahdota tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää vaahtoon pororouhe ja mausta mustapippurilla.

Leikkaa leivistä reunat pois ja laita 3 x 3 viipaletta tarjoilualustalle. 

Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kurkkusalaattia. Levitä kolmasosa porotäytteestä kurkkusalaatin päälle. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin viipaloidut keitetyt kananmunat. Levitä niiden päälle porotäytettä.. Kolmanteen väliin taas kurkkusalaattia ja porotäytettä. Lado vielä päälle yksi leipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele.