Siskon synttärikaveille vein ihanaa piirakkaa

IMG_2885.JPG

Taikina

100 g voita

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 maustemitta suolaa

2 rkl vettä

 

Täyte

150 g  savustettuja kinkkusuikaleita ( itse käytin Korpelaa)

1/2     sipuli

3 dl emmentaljuustoraastetta

3 kananmunaa

1 ½ dl kuohukermaa

1 ½ dl maitoa

2 maustemittaa suolaa

½ maustemitta jauhettua mustapippuria

-Leikkaa voi paloiksi. Nypi voi, jauhot ja suola taikinaksi, työstä nopeasti vesi taikinaan käsillä. Pyöräytä  taikina kelmuun ja anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia, sen aikaa kun teet täytteen.

- Sekoita munat, kerma, maito ja kerma. Lisää suola ja pippuri. Anna seistä hetken , jotta juustosta imeytyy makua

- Kuumenna uuni 225 asteeseen.Pilko sipuli pieneksi ja kuullota tilkassa öljyä, lisää kinkkusuikaleet ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä

- Kauli taikina noin 3 mm paksuksi, pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka .  Ripottele piirakkapohjalle kinkkusuikaleet ja kaada täyte päälle. Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 240 asteessa ja loppuvaiheessa miedommassa lämmössä, yhteensä noin 25-35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Maistuu lämpimänä.