Nämä hempeän vaaleansiniset macaronlevokset lähtivät ristiäisiin
16 macaronia
1, 75 dl mantelijauhetta
2, 5 dl tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista
0,5 dl hienosokeria
0,5 tl vaniljauutetta
Vaaleansinistä elintarvikeväriä
- Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria monitoimikoneessa 15 sekuntia. Siivilöi seos kulhoon. Laita leivinpaperia kahdelle uunipellille
- vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan sokeri ja vaahdota kunnes saat kovaa kiiltävää marenkia. Vatkaa joukkoon vaniljauute ja elintarvikeväri.
- Kääntele varovasti manteliseosta kolmasosa kerrallaan nuolijalla marenkiin. Kun kuivat aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa
- Kaada taikina pursotinpussiin, jossa 1 cm:n pyöreä pää. Pursota leivinpapereille 32 pientä pyöreää nokaretta. Kopauta uunipeltejä napakasti muutaman kerran pöytää vasten rikkoen ilmakuplat . Anna seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia, kunnes pinta kovettuu hieman. Lämmitä uuni tällä aikaa 150 asteeseen
- Paista macaroneja uunissa 10-15 minuuttia uunista riippuen. Tarkista aina välillä ettei marengit paistu liikaa reunoilta tai tummu. Anna jäähtyä pellilä 10 minuuttia. Irrota marengit varovasti lastalla leivinpaperilta ja anna jäähtyä kunnolla
Välissä vaniljainen täyte sekä omatekoista mansikka-raparperihilloa ( takana kahvimacaroneja)
Täyte
4 rkl pehmeää voita
0,5 tl vaniljauutetta
2,5 dl siivilöityä tomusokeria
Vatkaa voi ja vaniljauute kuhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa tomusokeri hiljalleen sekaan, kunnes seos on tasaista ja pehmeää. Pursota pienellä ympyrätyllalla joka toiseen macaroniin ympyrä ja lusikoi hieman hilloa sisälle. Paina toinen puolisko päälle
Suihkautin vielä helmiäis sprayta päälle
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.