Sain tämän kuun sly paketissa aineksia ja ohjeen mm. tämän kakun tekoon. Näin viikon sairastelun jälkeen oli mukava leipoa jotain herkkua kahveille. Alkuperäisessä ohjeessa oli puolukoita, mutta halusin korvata ne mieluummin mustikoilla.
Ohje on Dr. Oetker lehtisestä
Taikina:
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoa
- 1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
- 1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
- 1 ½ dl Puolukoita (n. 100 g)
- 1 ps Dr. Oetker Fudge chunks
- 100 g voita sulatettuna
Kuorrutus:
- 3 ps Dr. Oetker Kokonaisia kuorittuja manteleita tai muita Dr. Oetker manteleita
- 150 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl Kuohukermaa
Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseokseen puolukat ja fudge. Sekoita jauhoseos vaahtoon ja kääntele lopuksi voisula taikinaan nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa keskitasolla n. 15 min
Valmista kuorrutus kakun ollessa uunissa. Puolita kokonaiset mantelit. Laita mantelit, voi, sokeri, jauhot ja kerma pieneen kattilaan. Lämmitä seosta kunnes se kiehahtaa. Lusikoi manteliseos esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista uunissa kunnes kakun pinta on kauniin värinen.
Jos käytät pakastepuolukoita, pyöräytä ne jäisinä ensin perunajauhossa. Näin puolukat eivät painu kakun pohjalle paistettaessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.