Hieman on perässä tuleva tämä postaus. Tämä herkku lähti jo viime torstaina matkaan, mutta on unohtunut tänne postailla mm. Ruotsin reissun takia ;)

IMG_6681.jpg

Kakku oli 20 hengelle, tehtynä 26cm vuokaan

Pohjaan 

300g  suklaacookiesseja ja 75g sulatettua margariinia

Täyte

2 appelsiinin kuoriraaste
1 ½ dl appelsiinimehua
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta                                                                                                                           2,5  dl  flora vispiä
400 g appelsiinituorejuustoa
3 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta
13 liivatelehteä

 

-Murskaa cookiesit  tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa/ käytä juoksevaa margariinia ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle

-Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinien kuori ja purista tarvittava määrä mehua. Vaahdota vaniljakastike ja flora vispi yhdessä. Sekoita vaahdon joukkoon kuoriraaste, appelsiinituorejuusto ja mangosose

-Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja sekoita muutamassa erässä ohuena nauhana kaataen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia tai yön yli

 

 

Peilikirkas suklaakiille
 

3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa/ hyla maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

 

Koristeet oli sokerimassaa ja päällä vielä valkosuklaakiehkuroita

IMG_6682.jpg