Huomenna juhlitaan Runebergiä!
Myöskin työpäivä ja auto vielä käytössä, joten pitäähän sitä töihin herkkua viedä ;)
Useampi pieni torttu olisi ollut työläämpää, siksi kakun muodossa oli nopeampi tehdä, sekä kuljetus helpompaa.
Hirrrrrveän ruma, mutta toivottavasti maukas. Väliin laitoin Modon rommisiirapilla maustettua kermaa.
Runebergin kakku
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl piparkakkuja jauhettuna
1 dl mantelirouhetta/ mantelijauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 dl kermaa
Kuorrutus
230 g (1 prk) vadelmamarmeladia
1 1/2 dl tomusokeria
5-6 tl sitruunamehua
Väliin
2 dl kuohukermaa/floravispiä
rommmisiirappia
vaniljakreemijauhetta
- Suihkuta vuokaspraylla irtopohjavuoan reunat tai voitele ja jauhota, jonka halkaisija on 24 cm,
- Sulata margariini ja anna sen jäähtyä
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahdon joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt rasvasula ja maito. Kaada vuokaan
- Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 30-40 minuuttia . Tarkista puutikulla kakun kypsyys (jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä). Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ja irrota se vuoasta. Siirrä kakku tarjoilualustalle ja anna jäähtyä kokonaan.
- Vatkaa kerma ja lorauta maun mukaan rommisiirappia joukoon. Jatka vielä vatkaamista ja lisää hieman vaniljakreemijauhetta. Siirrä pursotinpussiin
- Halkaise kakku ja pursota/lvitä kerma väliin. Nosta yläpuoli päälle
- Siirrä vadelmamarmeladi pursotuspussiin ja pursota pyöreällä tyllalla tai tyllan adapterin päällä ( tai ihan vain leikkaa pussiin haluamasi kokoinen reikä) ja pursota pyörylöitä
- Sekoita keskenään tomusokeri ja sitruunamehu. Kaada kuorrutus pussiin ja leikkaa sopivankokoinen pala kärjestä pois. Pursota sokerikuorrutetta vadelmamarmeladirenkaiden väleihin.
Voit myös kostuttaa kakun rommisiirappi+vesi seoksella ,mutta itse en todennut sitä tarpeelliseksi. Kakku tuntui tarpeeksi kostealta.
Hyvää Runeberin päivää kaikille!
-
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.