Tätä herkkua tuli tehtyä jo kk sitten tytön synttäreille, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan postaus ;)

Täytyy myöntää, että olin hieman ennakkoluuloinen tätä yhdistelmää kohtaan, mutta suotta! Tässä kohtaa makea ja suolainen toisensa ihanalla tavalla. Mikäli pidät kinuskista ja suolapähkinöistä, suosittelen kokeilemaan :)

( Edessä oleva pieni kakku glut.)

IMG_8261.jpg

                              Pohja                                  
                       150g  Digestivekeksejä                                 

                         50g  Voita                          


Täyte
200g  tuorejuustoa
2,5dl  Kermaa
2dl  Kinuskikastiketta  ( Ohje alla )
Hyppysellinen suolaa
1tl  Vaniliasokeria
4  Liivatetta
2dl  Suolapähkinöitä

Kinuskikastike

( tämän tein 2 kertaisena )

2dl  Muscovadosokeria  

2 dl  kuohukermaa

1 rkl  voita      

- Kaada sokeri ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa  Anna kiehua tasaisesti kuplien 5–8 minuuttia. Vatkaa voi joukkoon

- Jäähdytä

- Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään

- Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota pieni osa kinuskikastikkeesta ja sekoita loput tuorejuustoon suolan ja vaniliasokerin kanssa. Kuumenna erotettu osa kinuskista ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet tuorejuustoseokseen. Lopuksi kermavaahto ja murskatut suolapähkinät varovasti käännellen. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään muutama tunti jääkaapissa

Kakun päälle

1,5dl  Kinuskikastiketta (ohje yllä)
 0,5dl  Maitoa
 0,5dl  Vettä
 2,5  Liivatelehteä
 0,5dl  Suolapähkinöitä

- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen

- Sekoita maito ja kinuskikastike keskenään. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivatteet kinuskiin. Kaada hyytyneen kakun päälle. ripottele murskatut suolapähkinät sekaan

- Nosta hyytymään muutamaksi tunniksi.

juustokakku.jpg