torstai, 21. toukokuu 2015
Mikäli keittiön tasolta löytyy jo mukavasti tummentuneita banaaneita, eikä niitä tee mieli syödä..Käytä ihmeessä vaikkapa tähän herkkuun! Mitä pilkullisempaa ja tummempaa banaania, sen parempaa ;)
Nämä kakut tein kuopuksen tarhan kevätjuhlien kahvipöytään. Ja vallan makoisaa olikin.
1 kakku
2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia
- Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä
- Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakku tummuu päältä kauniisti. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista
- Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa.
- Voit sulattaa suklaata ja koristella sillä kakun lisätä sulan suklaan päälle vielä esim. pähkinärouhetta, nomparelleja tms.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.