Tämä on niin hyvää! Eikä tarvitse vaahdotella yhtään mitään :)
Päällä makoisaa raparperia, keskellä makoisaa kakkua ja alla rapeaa murupohjaa
Raparperikakku ( 26 cm vuokaan)
Päälle:
300 g raparperia
20 g voita
3/4 dl sokeria
½ tl inkiväärijauhetta
Taikina
250 g juoksevaa margariinia
3½ dl ruokokidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 dl Bullramin proteiinileivontajauhetta ( voit korvata vehnäjauhoilla)
1 dl kookoshiutaleita
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl kermaa
Muruseos
75 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
- Halkaise raparperin varret ja leikkaa muutaman sentin paloiksi. Sekoita kulhossa raparperinpalat, sokeri ja inkivääri. Jätä mehustumaan 10 minuutiksi. Voitele vuoka voilla ja laita loppu voi nokareina vuokaan
- Sekoita kulhossa taikinan ainekset keskenään, lisäämällä munat ja kerma viimeisenä. Sekoita tasaiseksi
- Kaada raparprinpalat vuokaan. Kaada taikina päälle
- Sekoita muruseos . Nypi ainekset sekaisin kulhossa. Ripottele taikinan päälle
- Paista uunin alatasolla 175 astessan. tunti. Kokeile tikulla kypsyyttä
- Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 min ja kumoa se nurinkurin tarjoilualuselle
Nauti vaniljajätelön tai vaniljakastikkeen kera. Tai toisaalta, tämä ei tarvitse kumpaakaan vältämättä!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.