Pikku-siskoni rippijuhlia juhlittiin eilen. Kakun sijasta vein kahveille muutaman suolaisen piirakan.
Tässä tonnikalapiirakka, joka maistui vallan hyvältä.
Pohja
150 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl spellttijauhoja
1 dl hienoja ruisjauhoja
3 rkl vettä
- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita täytteen ajaksi kelmussa jääkaappiin
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohkaiseksi ja kippaa irtopohjavuoan/ vuoan päälle, n. 26 cm. Voit myös painella taikinan ohkaisesti vuokaan, reunoille myös
Täyte
2 prk tonnikalaa
2 kevätsipulia
½ keltainen paprika
150 g creme fraichea
1 dl kermaa
1 muna
1 dl juustoraastetta
Tomaattia
Mustapippuria, basilicaa, suolaa
-Levitä tonnikala pohjan päälle. Pilko sipuli ja paprika myös tonnikalan päälle. Ripottele basilikaa päälle
- Sekoita creme fr. , muna ja kerma keskenään. Mausta . Kaada seos täytteen päälle. Painele tomaatit vielä päälle ja lisää juustoraaste
- Paista 200 asteessa n. 20-30 min
-
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.