Tätä "kevyempää" herkkua tuli tehtyä jo jouluna kakun sijasta. Maustettuna jouluisilla mauilla, oi nam!

IMG_3413.jpg

6 annosta

4  dl  kuohukermaa

1  dl  kevytmaitoa

1  dl  sokeria

1       vaniljatanko

1½ tl  kanelia

½  tl  pomeranssinkuorta jauhettuna

½  tl  neilikkaa

6        keltuaista

- Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen

- Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan

- Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kermamaitoon ja lisää joukkoon myös tanko. Lisää myös mausteet. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä

- Vatkaa keltuaisten rakenne rikki

- Siivilöi kermamaidosta vaniljatanko ja kaada kuuma neste munien joukkoon koko ajan sekoittaen

 - Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai yhteen uuninkestävään kulhoon

- Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunin alatasolla noin 60 minuuttia, kunnes kermavanukas on hyytynyt

- Jäähdytä ja pane vuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua

- Juuri ennen tarjoilua, sirottele ruskeaa sokeria pinnalle ja polta tohottimella. Voit koristella esim. vadelmilla. Tarjoile heti

IMG_3414.jpgIMG_3412.jpg