Tässäpä helppo ja kaunis pikkulahja vaikka päiväkodintädeille, opettajille, sukulaisille, ystäville...

Jossain lehdessä on kuulema ollut myös näitä, mutta itse en ollut sellaista nähnyt kun nämä putkahti mieleeni.

12341156_974975355895894_261560879242005

Näihin on hyvä käyttää myös kaikkea jämiä mitä kaapista löytyy, itsellä on leivontakaappi täynnä kaikkea....Suklaatakin löytyy parikymmentä levyä, eri laatua ;) Omaan suuhun kun ne eivät mene, kun suklaasta oikein en pidä. Yllätyittekö?? Niin moni muukin ;D Mutta kyllä perhe kovasti haluaisi tuhota leivontakaappini suklaat, hih!

Karkkikepit sainkin marraskuun sly paketista.

- Sulattele varovasti haluamaasi suklaata ( itse sekoitin tummaa ja maitosuklaata keskenään), lisää piparkakkumaustetta haluamasi määrä ( itse laitoin reilusti, jotta maistuu)

- Laita tarjottimelle/muulle alustalle leivinpaperi ja muodosta karkkikepeistä sydämiä. Kaada varovasti sulaa suklaata keskelle ja levittele, jotta leviää reunoille asti. Paina samalla keppejä muotoonsa

- Ripottele päälle esim. pistaasimurskaa, mariannecrushia, polkkakarkki/karkkikeppimurskaa, nomparelleja.... Mitä vain keksitkin ja kaapista löytyy

- Anna jähmettyä ja paketoi kauniisti selloaaniin

Vink! Jotta suklaa säilyisi hyvännäköisenä, kannattaa se temperoida. ( itse en sitä jaksanut tehdä, sprayasin päälle kuparia ja helmiäistä, joka peittää jos suklaa "harmahtuu" )

Temperointi tarkoittaa suklaan käyttämistä peräjälkeen kolmessa halutussa lämpötilassa. Temperointi tekee suklaasta kauniin kiiltävää. Temperoitu suklaa säilyy harmaantumatta ja sen maku korostuu.

Voit temperoida niin tummaa-, maito- kuin vaaleaakin suklaata. Niillä kaikilla on kuitenkin omat vaadittavat lämpötilansa. Jotta temperointi onnistuu, kannattaa lämpötilan mittaamiseen käyttää lämpömittaria.

Tee näin ( Kopsattu Maku.fi sivulta )

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata sitä mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Jatka, kunnes suklaa on tasaisesti sulanut ja lämpötila on noussut ensimmäiseen haluttuun lämpötilaan, esimerkiksi maitosuklaalla 45 astetta.

Nosta kulho isompaa kulhoon, jonka olet täyttänyt puoliksi jääpaloilla tai hyvin kylmällä vedellä. Jäähdytä suklaata tässä hauteessa kunnes lämpötila on laskenut 26–27 asteiseksi (maitosuklaa).

Laita kulho takaisin mikroon ja lämmitä jälleen kunnes lämpötila on noussut 30 asteiseksi (maitosuklaa).

Tämän jälkeen suklaa on valmis käytettäväksi kuorrutuksiin ja koristeiden tekoon.

Suklaiden vaatimat temperointilämpötilat


                           1. vaihe (lämmitys)   2. vaihe (jäähdytys)     3.vaihe (lämmitys)

Tumma suklaa     48–50                       27–28                           31–32

Maitosuklaa         45                             26–27                              30

Valkosuklaa         40                             26–27                           25–29

Lämpötilan nousu vaiheiden 2. ja 3. välillä ovat vain muutamia asteita, joten käytä mietoa tehoa pienissä erissä kerrallaan.

Jos temperointi mielestäsi epäonnistuu, esimerkiksi sulkaa jäähtyy vaiheessa 2. liian kylmäksi, voit aloittaa alusta vaiheesta 1.

12376138_975226795870750_842861962066002

Koklasin myös isoa pipariukkomuottia. Sillä sai kivannäköiset suklaa-ukot. Kuparia myös hieman pintaan ja on todella hohdokas ukko! Näihin laitoin väliin wienercrushia ja toisen ukon tein kaksiväriseksi, valkosuklaalla ja maito/tummasuklaalla

12341492_974975349229228_655936827223829