Teki mieli pitkästä aikaa pehmeitä ja tuoreita sämpylöitä, hunajaisia sellaisia

Sydämenmuotoisina nämä sopivat vaikka ystävänpäivän aamiaispöytään <3

IMG_4096.jpg

3   dl   maitoa

50  g   hiivaa

1   tl   suolaa

2   tl   öljyä

3   dl   kaurahiutaleita

6   dl   vehnäjauhoja

3  rkl   juoksevaa hunajaa

voiteluun

maitoa ja hunajaa, päälle kauraleseitä

- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää suola, öljy, hunaja ja kaurahiutaleet. Työstä mukaan jauhot. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes taikina on tasainen

-  Anna kohota liinan alla 20 minuuttia kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi. Kumoa jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman kerran voimakkaasti. Painele litteäksi ja ota muotilla haluamasi muotoisia paloja. Voit myös pyöritellä perinteisesti pyöreiksi. Laita pellille, anna kohota liinan alla n. 20-30 minuuttia

- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Voitele sämpylät hunaja-maitoseoksella ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Laita sämpylät uuniin, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä, n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla niin sämpylät pysyvät pehmeinä

IMG_4097.jpg