Sain tammikuun sly paketissa ohjeen luumukakkuun. En ole koskaan pitänyt luumuhillosta, joulutortutkin teen itselleni aina omena-kanelimarmeladilla tai jollain muulla täytettynä. Loppusyksystä sain kuitenkin naapurilta sangollisen pikkuluumuja, joista keittelin luumusosetta, ajatellen jospa olisi parempaa kuin kaupan. Ja olihan se! Hilloa löytyi vielä hieman ja tähän reseptiin sain sitä käytettyä mukavasti.
Maistuu jouluiselta, koska ohjeessa on jouluisia mausteita. Mutta eipä tuo haittaa. Oli hyvää, varsinkin kun vielä täytti kakun ( kovin perso olen kermalle XD ). Pelkkänä kakkuna, ei luumu kovin maistunut tässä.
Luumukakku
4 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
175 g voita
1 dl luumumarmeladia
2 dl turkkilaista jogurttia/ maustamatonta jogurttia
Täyte
1 dl luumumarmeladia
1 dl vispikermaa
1/3 prk mascarponea
1/3 prk vaniljatuorejuustoa
- Sekoita kuivat aineet kulhossa, sulata voi ja jäähdytä hieman. Lisää voisulaan marmeladi ja jogurtti. Sekoita kuiviin aineisiin
- Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhoitettuun 1,8 l vuokaan
- Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 60 min. Peitä puolivälissä leivinpaperilla tarvittaessa, ettei pinta tummu liikaa. Jäähdytä hyvin paiston jälkeen ja kumoa vuoasta
- Halkaise kakku
- Vatkaa kerma ja lisää joukkoon pehmennetyt mascarpone ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi
- Levitä /pursota marmeladi raita halkaistun kakun alaosan keskelle. Pursota päälle kermaseos ja laita varovasti pääliosa päälle
Voit koristella haluamallasi tavalla. Itse käytin suklaakiekolla höylättyjä suklaakiehkuroita, tomusokeria ja ihania Tallinnasta ostettuja pieniä kuivattuja ruusunnuppuja ( niistä voisi tehdä myös ruusuteetä <3 )
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.