Voileipäkakkuja saa tehtyä monia erilaisia, itsekkin useammanlaista jo tehnyt. Jokinaika sitten oli vaatekutsut, johon halusin suolaiseksi tehdä voikkarikakun. Tämän ohjeen olin bongannut joskus Maku -lehden sivuilta.

Muokkasin hieman ohjetta pienemmäksi ( tässä nyt Maku-lehdessä olleen kokoisena ) ja hieman oman oloisemmaksi.

12799203_1019896871403742_63298020639525

n. 18 hengelle
 
25  viipaletta isoja täysjyväpaahtiksia

Täyte

500  g  mascarponea

160  g  parmankinkkua hienonnettuna

1          punasipuli silputtuna

25   g   aurinkokuivattua tomaattia silputtuna

1/4  tl    mustapippuria

2    dl    vispikermaa

½   dl     tuoretta basilikaa

35   g      rucolaa

Kostutus

2     dl      kevytmaitoa

Koristeluun

2    dl      Flora kuohua

200 g       tuorejuustoa

suolaa, mustapippuria

Esim. ruohosipulia, hunajamelonia, kurkkua, rucolaa

 

- Leikkaa leivistä reunat pois. Varmista, että leipäpalat ovat samankokoisia

Lado  3 vierekkäin, ja kahteen riviin vieriviereen leivinpaperin päälle,  Kostuta maidolla ( tai voit leikellä paloja niin, että saat tasaisen neliön )

- Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon silputtu kinkku, sipuli ja tomaatit. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla

- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon

- Levitä puolet täytteestä leiville. Silppua basilika ja rucola. Levitä puolet täytteen päälle. Lado päälle uusi kerros leipiä . Kostuta ja toista täytteet

- Lado pinnalle loput leivistä ja kostuta hyvin

- Kääri kakku tiukkaan pakettiin ja pane päälle paino, vaikka puinen leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään

- Nosta tarjoiluvati parmankinkkukakun päälle ja käännä ympäri

- Vatkaa kerma ja lisää notkistettu tuorejuusto. Lisää mausteita maun mukaan. Peitä kakku seoksella, voit halutessasi pursotella reunoille

- Koristele kakku pannulla paahdetuilla ilmakuivatunkinkun silpulla, kurkulla, ruohosipulilla ja rucolalla. Koverra palloraudalla melonista palloja ja levittele kakun päälle