Vappu on parin päivän päästä, ja en ole tehnyt kuin simat jääkaappiin! Tänään päätin tehdä hieman herkkuja, loppuviikosta lisää. Nyt taitaa nämä herkut päätyä töihin..taas ;)

Näissä munkeissa maistuu samalla pulla kuin makean suolainen täyte. Syntisen hyvää :)

image.jpg

n. 25 kpl

2½  dl   maitoa

25    g   hiivaa

1    dl    sokeria

1   rkl   bourbon vaniljasokeria/ vaniljasokeria

½   rkl  jauhettua kardemummaa

½    tl   suolaa

7     dl  vehnäjauhoja

50    g   pehmeää voita

Paistamiseen

1    l      rypsiöljyä

Täyte

50     g   voita

1      dl   fariinisokeria

1½   dl   mantelirouhetta

Päälle

hienoa sokeria ja kanelia

- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokerit, kardmumma ja suola

- Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan, voimakkaasti vaivaten. Itse vaiaan aina käsin. Lisää loppuvaiheessaa pehmyt voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi

- Anna taikinan kohota n. 30 min. Valmista sillä välin täyte

-Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja mantelirouhe sekaisin. Siirrä hetkeki jääkaappiin

- Leikkaa taikinasta pieniä paloja ja pyörittele palloiksi. Kohota vielä liinan alla n. 30 min.

- Paina palloihin keskelle aukko ja täytä 1 tl täytettä jokaiseen koloon. Nipistä tiiviisti kiinni

- Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi tai testaa pienellä palalla taikinaa. Jo taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, on öljy sopiaa

- Laske munkkipalleroita reikäkauhalla kuumaan öljyyn, paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi

- Nosta valumaantalouspaperilla vuoratulle lautasella

- Kierittele lämpöiset munkit sokeri-kaneli seoksessa

image.jpg