Vappu on parin päivän päästä, ja en ole tehnyt kuin simat jääkaappiin! Tänään päätin tehdä hieman herkkuja, loppuviikosta lisää. Nyt taitaa nämä herkut päätyä töihin..taas ;)
Näissä munkeissa maistuu samalla pulla kuin makean suolainen täyte. Syntisen hyvää :)
n. 25 kpl
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 rkl bourbon vaniljasokeria/ vaniljasokeria
½ rkl jauhettua kardemummaa
½ tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
Paistamiseen
1 l rypsiöljyä
Täyte
50 g voita
1 dl fariinisokeria
1½ dl mantelirouhetta
Päälle
hienoa sokeria ja kanelia
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokerit, kardmumma ja suola
- Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan, voimakkaasti vaivaten. Itse vaiaan aina käsin. Lisää loppuvaiheessaa pehmyt voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi
- Anna taikinan kohota n. 30 min. Valmista sillä välin täyte
-Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja mantelirouhe sekaisin. Siirrä hetkeki jääkaappiin
- Leikkaa taikinasta pieniä paloja ja pyörittele palloiksi. Kohota vielä liinan alla n. 30 min.
- Paina palloihin keskelle aukko ja täytä 1 tl täytettä jokaiseen koloon. Nipistä tiiviisti kiinni
- Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi tai testaa pienellä palalla taikinaa. Jo taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, on öljy sopiaa
- Laske munkkipalleroita reikäkauhalla kuumaan öljyyn, paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi
- Nosta valumaantalouspaperilla vuoratulle lautasella
- Kierittele lämpöiset munkit sokeri-kaneli seoksessa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.