Kesä antaa todellakin odotuttaa itseään! Muutaman kerran on saanut nauttia jo ihanista lämpimistä ilmoista. Myöskin kovasti on odotusta kotimaisista mansikoista, kesään kuuluu se mansikka-kermakakku, eikö?

Nyt piti vielä tyytyä ulkomaisiin, mutta maukkaisiin. Pakkasessa oli kivasti vielä hieman viime vuoden pensasmustikoita, jotka päätyivät nyt tähän perheen suuhun menneeseen kermakakkuun. Oi nam!

DSC02274.jpg

Vaniljainen kakkupohja

( 18 cm vuokaan )

4  kananmunaa

1  dl  sokeria

½  dl  bourbon vaniljasokeria

1½ dl  vehnäjauhoja

½   dl  perunajauhoja

½   tl  leivinjauhetta

- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja suihkuta vuokasprayta/ öljyä reunat

- Vatkaa kananmunat ja sokerit kunnon vaaleaksi vaahdoksi

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sihvilän läpi ja sekoita varoen sekaisin

- Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 min. Kokeile tikulla, onko kypsä, mutta ÄLÄ avaa ensimmäisen ½ h aikana uunin luukkua. Kakku saattaa lätsähtää

- Ota valmis pohja uunista ja tiputa n. 10 cm korkeudelta pari kertaa ( ei ole pakollinen, mutta itse olen sen todennut hyväksi keinoksi saada tasaisia pohjia )

- Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan

DSC02279.jpg

Vaniljainen kuningatarmousse

( 18 cm kakun molempaan väliin )

4  dl  kermaa

1  prk mascarponea

300 g  mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa soseutettuna

3  rkl vaniljasiirappia

4    liivatelehteä

Pari rkl vettä/ mehua

Kostutukseen maito+ vaniljasiirappia vähän

Päälle mansikoita ja mustikoita

Kermareunus

2  dl  Flora vispiä

1/3 prk  mascarpone

1½ rkl  tomusokeria

- Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen

- Vatkaa kerma, lisää pehmennetty mascarpone ja marjasose. Sekoita tasaiseksi. Lisää siirappi ja tomusokeri ja sekoita

- Sulata liuenneet liivatelehdet kuumennettuun tilkkaan vettä/ mehua ja lisää liivateneste hieman jäähdyttyä mousseen koko ajan sekoittaen

- Täytä kakku, kostuta pohjat maito+ siirappi seoksella

- Anna jähmettyä mielellään yön yli/ useampi tunti

- Vatkaa kuorrutteen kerma ja lisää mascarpone sekä tomusokeri. Pursottele haluamallasi tavalla. Koristele marjoin

 

DSC02305.jpg