Huomenna juhlitaan monia lakin saaneita ja valmistuneita. Onnea siitä kaikille sekä ylpeille vanhemmille!

Sain kunnian tehdä työkaverini tytön lakkiaisiin yo -keksejä, täytettynä lemoncurdilla.

Pikkuleipätaikinat saattavat olla kinkkisiä ,kun koittaa ottaa niistä jollain muotilla keksejä. Jauhoja voi käyttää, mutta ei kannata paljoa , jotta keksit eivät muutu vain jauhoisen makuiseksi. Tähän kekasin jo aiemmin ratkaisun ( en tiedä tekeekö joku muukin näin..? )

Kylmetetty taikina kaulitaan leivinpapereiden välissä, jauhota hieman molemmin puolin ensin. Nosta taikina pellillä tai tarjottimella hetkeksi pakastimeen. Paina muotilla hieman jäätyneestä taikinasta keksit ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Taikina myös palaa nopeasti lämpöiseksi, mutta saman voi tehdä niin usein kunnes saa haluamansa määrän keksejä.

image.jpg

Ohjeen löysin Kinuskikissalta, jätin vain kardemumman pois ja lisäsin bourbon vaniljatahnaa. Tein taikinan 1½ kertaisena, koska tarvitsitsin 40 täytettyä keksiä. Tästä määrästä tulee noin 50-60 täytettyä keksiä ( 5 cm ympyrämuotti )

35 kpl

Taikina:
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

Koristelu:
n. 100 g tummaa suklaata

Syötäviä kultaisia sokerihelmiä

Täyte:

1 prk lemoncurdia

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä

- Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 3 mm paksuksi levyksi. Ota muotilla ympyröitä

- Paista 200 asteessa 5 - 8 min. Anna pikkuleipien jäähtyä

- Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Kasta pikkuleivän reuna suklaasulaan. Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Tiputa päälle sokerihelmi

- Levitä/ pursota ympyrät keksien lipattomille puolille lemoncurdia ja paina varovasti lippakeksit päälle

- Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa / helteellä jääkaapissa