Metät taitaa vieläkin olla täynnä mustikkaa, mansikka-kausi varmasti lopuillaan ja vadelmaa vielä jonkinverran saa.
Itse ehdin ostaa "parempaan" mansikka-aikaan muutaman laatikollisen pakkaseen, myös vadelmaa tuli ostettua pari laatikkoa. Mustikkaa en jaksanut niin paljoa kerätä, mutta hieman sain sitäkin pakkaseen.
Raparperia sain jo jokinaika sitten ison nipun työkaverilta, oma raparperi ei jostain syystä oikein tuota :/ Täytyy koittaa taas siirtää se vielä parempaan paikkaan..
Mutta, jokin aika sitten keittelin mehua ja hilloja pakkaseen, oi nam!
( Kuvassa olevan purkin ja mansikkahillon ohjeen sain sly viimekuun paketissa )
Mansikka-raparperimehu
20 dl mansikoita
800 g raparperia
1 lime
10 dl vettä
6 dl sokeria
- Kumoa puhdistetut mansikat ja raparperit kattilaan
- Raasta pestyn limetin vihreä osa ja purista mehu. Lisää kattilaan
- Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, tai kunnes raparperit soseutuvat
- Kaada massa siivilään ja anna valua rauhassa. Painele massaa lopuksi lastalla, jotta saat kaiken mehun talteen
- Kiehauta siivilöity mansikka-raparperimehu ja sekoita joukkoon sokeri. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut
- Pullota puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja säilytä viileässä. Valmiin mehun laimennussuhde on noin 1:3.
* Jos haluat varmistua mehun säilyvyydestä, lisää mehuun säilöntäainetta (esim. Atamon) pakkauksen ohjeen mukaan.
* Voit myös pakastaa mehua muovisissa mehupulloissa
Mansikka-raparperihillo
1 kg marjoja, tuore tai pakaste
1 pkt (330g ) hillo-marmeladisokeria
- Laita peratut marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää ½ dl vettä
- Lisää sokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 2-5 min sekoittaen. Kovakuoristen marjojen ja hedelmien keittoaika on 10-15 min. Kuori vaahto
- Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Voit käyttää Atamonia säilyvyyden pidentämiseen.
* Itse tein hillon mehun "mäskistä" . Mittasin paljonko "mäski" painoi ja suhteutin sokerin sen mukaan. Soseutin vielä sileämmäksi sauvasekoittimella.
Lisäksi tein
Mansikka- basilika hillo ( 1 kg)
2 l mansikoita
½ dl sitruunamehua
500 g hillosokeria
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl hienoksi silputtua basilikaa
- Puhdista ja paloittele mansikat
- Mittaa sitruunamehu ja mansikat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista alkaa erottua höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto
- Mausta hillo sitruunankuorella ja silputulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi basilikaa. Anna hillon jäähtyä 30 minuuttia, muutaman kerran sekoitellen. Annostele hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje purkit. Siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa
Soseutin vielä mansikoita valmiiksi pakkaseen
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.