En ole ennen ajatellutkaan hunajamelonia ja kakkua yhdistää. Nyt oli kiva kokeilla jotain täysin uutta, ja sopivasti oli melonia ja mustikoita kaapissa...Eikun vaan koklaamaan!
12-16 palaa
Pohja
150 g savoiardikeksejä
120 g sulatettua voita
Täyte
500 g mascarponea
300 g maustamatonta jogurttia
1½ dl kermaa
450 g hunajamelonia
4 tl vaniljasokeria
100 g sokeria
5 rkl sitruunamehua
150 g mustikoita
6 rkl Limoncello -likööriä / sitruunamehua
7 liivatelehteä
Päälle
Melonipalloja, mustikoita, kermaa ja pistaasimurskaa
- Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Voitele ja tomuta tomusokerilla irtopohjavuoka ( 26 cm ) ja aseta kakkulautaselle. Levitä keksiseos ja painele hyvin reunan sisään lautasta vasten
- Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita sitruunamehu, sokeri, vaniljasokeri, mascarponejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma ja lisää seokseen
- Kuori meloni, poista siemenet ja koverra melonilusikalla hedelmälihasta pieniä palloja. Huuhdo mustikat ja painele ne kuivaksi
- Kiehauta sitruunalikööri ja liuota liivatelehdet joukkoon. Lisää jäähtynyt seos mascarponeseokseen koko ajan sekoittaen ja kääntele meloninpalat ja mustikat mukaan. Levitä täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna olla vähintään viisi tuntia kylmässä, mielellään yön yli
- Koristele kermalla pursottaen palloja, melonipalloilla, mustikoilla ja pistaasirouheella
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.