En ole ennen ajatellutkaan hunajamelonia ja kakkua yhdistää. Nyt oli kiva kokeilla jotain täysin uutta, ja sopivasti oli melonia ja mustikoita kaapissa...Eikun vaan koklaamaan!

image.jpg

12-16 palaa

Pohja

150   g  savoiardikeksejä

120   g  sulatettua voita

 

Täyte

500  g  mascarponea

300  g  maustamatonta jogurttia

1½   dl  kermaa

450  g   hunajamelonia

4      tl    vaniljasokeria

100  g   sokeria

5     rkl   sitruunamehua

150   g   mustikoita

6      rkl   Limoncello -likööriä  / sitruunamehua

7              liivatelehteä

 

Päälle

Melonipalloja, mustikoita, kermaa ja pistaasimurskaa

 

- Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Voitele ja tomuta tomusokerilla irtopohjavuoka ( 26 cm ) ja aseta kakkulautaselle. Levitä keksiseos ja painele hyvin reunan sisään lautasta vasten

- Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita sitruunamehu, sokeri, vaniljasokeri, mascarponejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma ja lisää seokseen

- Kuori meloni, poista siemenet ja koverra melonilusikalla hedelmälihasta pieniä palloja. Huuhdo mustikat ja painele ne kuivaksi

- Kiehauta sitruunalikööri ja liuota liivatelehdet joukkoon. Lisää jäähtynyt seos mascarponeseokseen koko ajan sekoittaen ja kääntele meloninpalat ja mustikat mukaan. Levitä täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna olla vähintään viisi tuntia kylmässä, mielellään yön yli

- Koristele kermalla pursottaen palloja, melonipalloilla, mustikoilla ja pistaasirouheella

14102363_1143291335730961_40963896815798

14141900_1143291342397627_59072587988153