Tähän ohjeeseen törmäsin Yhteishyvässä,  tämä on aivan mahtavan makuista!

Poke kakku on saanut nimensä siitä, että pohjaan tökitään isoja reikiä ja täytetään ne hillolla, hillokkeella, kastikkeella... Mikä nyt maistuu itselle.

Tein isänpäiväksi tämän suklaisen version, miehenihän rakastaa suklaata ( minä en ). Tämä oli todella bueno, oi nam. Perhe antoi täydet pisteet :D

Ohje siis Yhteishyvästä, joitain muutoksia tehden omaan makuuni

15094394_1214774741915953_16773706303194

12 palaa
 
250     g     margariinia
2½     dl     sokeria  ( josta ½  dl  ruokokidesokeria )
4                 kananmunaa
3       dl       gluteiinittomia jauhoja
0,8    dl       kaakaojauhetta
2        tl        leivinjauhetta
2        tl        vaniljasokeria
3       rkl     suklaasiirappia
 
Täyte/ kostuke
 
toffee- ja suklaakastiketta
 
Kuorrutus
 
100    g       maustamatonta tuorejuustoa
2        dl      kermaa
1        dl      vanilja velvet tomusokeria/ tomusokeria
50      g       valkosuklaata
 
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (halk. 23–24 cm) reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi
- Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Lisää siirappi.  Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan

- Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla
- Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja sinne tänne siten, että tökkäiset puuhaarukan varren melkein pohjaan asti

- Valuttele toffeekastiketta kakun päälle , erityisesti koloihin. Anna kakun maustua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon
- Valuta suklaakastiketta pohjan päälle ja levitä kuorrutus kakun päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla

 

15056434_1214774751915952_38999820493764