Monena vuonna on tullut tehtyä lahjaksi pieniä makoisia kuiakakkuja, myös tänä vuonna.

Nyt tuli tehtyä maukasta Baileys kakkua, nami-konjakkikakkua sekä mehevää taatelikakkua

IMG_1038.jpg

 

Helppo taatelikakku

IMG_1043.jpg

1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita

1 1/2 dl vettä

1 3/4 dl  Fariinisokeria

150 g voita tai margariinia

1 1/2 rkl Vaniljasokeria

2 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja / gluteenittomia jauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

Koristeluun tomusokeria tai lumijauhetta

 

- Voitele ja korppujauhota  kakkuvuoka

- Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia

-  Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon

- Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen

- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnolla

- Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia

-  Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista

- Siivilöi ohut kerros  tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista

 

Konjakkikakku

IMG_1041.jpg

3 munaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl perunajauhoja
200 g  voita
4 rkl konjakkia
 

- Voitele ja jauhota vuoka

- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina sileäksi

- Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Lisää voisula taikinaan tulikuumana samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta taikina konjakilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä kakkua tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista

 

Baileyskakku

IMG_1047.jpg

3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl Baileysiä
50 g voita tai margariinia
2½ dl vehnäjauhoja/ glut jauhoja
1 tl leivinjauhetta

- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon likööri, sulatettu rasva ja jauhon ja leivinjauheen sekoitus, kääntele varovasti tasaiseksi

- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteen lämmössä uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia

 

IMG_1040.jpg   IMG_1049.jpg

Pikku-kakut valmiina pakattavaksi

IMG_1048.jpg