Meillä syödään taas tänäkin jouluna tätä herkkua, höystettynä marjoilla

Tässä muutaman vuoden takaa herkullista pannacottaa

IMG_6864.jpg

Glögi-pannacotta     ( 7-8 lasiin)

4 liivatelehteä
8 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria  ja 2 rkl vaniljasokeria
2 vaniljatankoa
1 tl kanelia
hyppysellinen jauhettua kardemummaa
hyppysellinen jauhettua pomeranssinkuorta 

1 dl glögitiivistettä ( käytin Marlin)

2 dl vettä

5  liivatelehteä

( marjoja jos haluaa)

- Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutin ajaksi

- Laita kerma ja sokerit kattilaan. Halkaise vaniljatangot kahtia ja raaputa siemeniä hieman irti. Lisää sekä siemenet että halkaistut vaniljatangot kermaseokseen. Lisää kaneli, jauhettu kardemumma ja pomeranssinkuori. Anna seoksen lämmetä kiehumispisteeseen ja nosta kattila pois liedeltä

- Nouki vaniljatangot pois. Sekoita vispilällä seoksen joukkoon lionneet ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Varo kuitenkin, ettei kerma vaahtoudu

- Annostele pannacotta hiukan jäähtyneenä laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ( itse laitoin lasit kumolleen pakastusrasioihin, jolloin pannacotta aines hyytyy vinottain)

- Kiehauta glögi. Lisää liotetut liivatteet sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lusikoi glögisiirappi varovasti hyytyneiden pannacotta-annosten päälle( ja koristele muutamalla marjalla halutessasi). Laita pannacotat jääkaappiin jähmettymään vielä hetkeksi.

Koristelin vielä annokset kermaruusukkeella ja kanelilla

 

Kohta se joulu jo on!