Jouluisat tähdet, joulun punainen ja maukas maku. Niistä koostuu herkulliset pikkuleivät!

Näihin kauniisiin ja maukkaisiin jouluisiin pikkuleipiin kysyin lupaa ystävältäni. Hän on tehnyt näitä jo pitkään jouluisin. Itseä houkutti kokeilla näitä mannaryynien vuoksi, maistella miten se pikkuleipien rakenteessa ja maussa maistuu. Ja oikein mukava, hieman erilainen oli.

Näiden ohje siis täysin kopsattu Irman ihannekakku -blogista , luvalla :)

IMG_0506.jpg

40-50 kpl,  riippuen muotin koosta

150 g voita
11/2 fdl sokeria
1 muna
2 dl mannaryynejä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
 
Päälle 
Punaisia / vihreitä cocktail kirsikoita
Ja raesokeria. Voiteluun munaa
 
- Raasta sitruuna
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, niin hyvin että sokerit ovat sulaneet. Lisää joukkoon muna, sekoita,  jonka jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitruunaraaste vähitellen. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa yön yli
- Kauli taikina n.3 mm paksuiseksi jauhoisella alustalla ja ota tähtimuotilla pipareita. Nosta pienellä lastalla leivinpaperille, jotta pipari ei hajoa. Voitele tähdet munalla ja asettele jokaisen piparin keskelle kirsikan puolikas ja ripottele päälle raesokeria
- Paista tähdet 200 asteessa n. 8-10 min.  Jäähdytä hyvin , ennenkuin poistat ne pelliltä. Älä koskaan paista pikkuleipiä kuumalla pellillä. Eli kun otat edellisen uunista,  samalla pellillä ei saa paistaa, ennen kuin on  jäähtynyt.
IMG_0504.jpg
Nämä pikkuleivät on myös kauniita lahjana
IMG_0507.jpg