Tässä suolainen herkku, jota tuli tehtyä taannoin Nosh vaatekutsuille. Ihanan rapea pohja maukkailla sisuksilla

IMG_2580.jpg

7-10 annosta palakoosta riippuen

Taikina

3      dl       maitoa / vettä

1     pss    kuivahiivaa

1       tl       siirappia

6½ - 7  dl  vehnäjauhoja

3/4    tl       suolaa

2        rkl    oliiviöljyä

Täyte

150     g      tuorejuustoa ( maustettua tai maustamatonta )

3         rkl     vihreää pestoa

150     g       emmental juustoraastetta

1         dl      kuorittuja pistaasipähkinöitä pilkottuna

100-120 g  aurinkokuiv.tomaatteja pilkottuna

1                   kananmuna voiteluun

                      mustia sesaminsiemeniä

- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita ne nesteeseen yhdessä siirapin kanssa. Anna kuplia 5min. Lisää suola ja öljy

- Lisää jauhot taikinaan alustaen. Taikina saa jäädä hieman löysemmäksi kuin normi pullataikina. Anna kohota 40 min

- Valmista täyte. Notkista tuorejuusto, lisää pesto ja pilkotut pistaasipähkinät. Lisää myös osa juustoraasteesta

- Kauli kohonnut taikina puolen pellin kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte ja ripottele tomaatit päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa 7-10 osaan ja asettele irtopohjavuokaan, johon pohjaan pingotettu leivinpaperi. Vuoka saa olla 24-27 cm. Jätä leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota 30 min

- Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja sesaminsiemeniä

- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30-35 min

IMG_2583.jpg

Ohjeen nappasin Leivotaan lehdestä, jota ihan hieman muuttelin