Näitä ei ole tullutkaan tehtyä aikoihin! ja näillä on ihana aloittaa kiiretön päivä
Kolme erilaista vaihtoehtoa samalle taikinalle; Mustikka-, normi- ja nutellatäytteiset
10-16 kpl riippuen koosta
3½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1½ dl maustamatonta jogurttia
1½ dl maitoa
2 rkl sulatettua voita + paistamiseen
- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito, jogurtti ja voisula
- Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää hieman jauhoja jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Anna taikinan seisoa muutama minuutti
Mustikkapannukakut
- Lisää taikinaan kokonaisia tuoreita mustikoita haluamasi määrä
Nutella pannukakut
- Lisää nutellaa paistamisen aikana. Ensin hieman pannulle taikinaa, päälle nutellaa ja päälle taikinaa. Paista kauniin väriseksi molemmin puolin
- Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun se keskiosa alkaa kuplia. Tarjoile pannukakut lämpiminä kerman, vaahterasiirapin, nutellan tai vaikka pekonin kera
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.