Näitä ei ole tullutkaan tehtyä aikoihin! ja näillä on ihana aloittaa kiiretön päivä

Kolme erilaista vaihtoehtoa samalle taikinalle; Mustikka-, normi- ja nutellatäytteiset

IMG_2974.jpg

10-16 kpl riippuen koosta

3½    dl     vehnäjauhoja

1      rkl     sokeria

½     tl       suolaa

2    tl         leivinjauhetta

1               kananmuna

1½   dl      maustamatonta jogurttia

1½   dl      maitoa

2     rkl       sulatettua voita + paistamiseen

- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito, jogurtti ja voisula

- Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää hieman jauhoja jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Anna taikinan seisoa muutama minuutti

Mustikkapannukakut

- Lisää taikinaan kokonaisia tuoreita mustikoita haluamasi määrä

Nutella pannukakut

- Lisää nutellaa paistamisen aikana. Ensin hieman pannulle taikinaa, päälle nutellaa ja päälle taikinaa. Paista kauniin väriseksi molemmin puolin

- Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun se keskiosa alkaa kuplia. Tarjoile pannukakut lämpiminä kerman, vaahterasiirapin, nutellan tai vaikka pekonin kera