Tässä keväisessä piirakassa maistuu makeuden lisäksi keveä marenki ja mukava kirpsakkuus.
Maistuisiko vaikka näin sunnuntain kahvin kanssa :) ?
Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte
4 keltuaista
1 prk(397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
1 1/4 dl limetin mehua (3 limettiä)
2 tl limetin raastettua kuorta
Marenki
5 valkuaista
1 ¼ dl sokeria
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia
- Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limetin kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä/pursota marenki täytteen päälle. Laita uuniin n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä
Ohje on sly38 pariltani saadusta paketista ja Kruoka.fi sivulta. Itse lisäsin tähän tuon marenkipäällisen
Sain myös hauskoja pieniä emoji -muotteja joihin sulatin valkosuklaata ja värjäsin. Vein pirakan töihin pitkän poissaoloni paluun vuoksi ja laitoin suklaapalaset koristeeksi. Työkavereilla oli hauskaa miettiä minkä naaman kohdalta palasen ottaisi :D
Mukavaa sunnuntaita kaikille! Itse vietän juuri tänään aikaa irminghamin kansainvälisillä kakkumessuilla :D Siitä reissusta sitten kun palaan ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.