Tässä keväisessä piirakassa maistuu makeuden lisäksi keveä marenki ja mukava kirpsakkuus.

Maistuisiko vaikka näin sunnuntain kahvin kanssa :) ?

IMG_3151.jpg

Pohja

200      g       Digestive-keksejä

75         g       voita sulatettuna

Täyte

4                       keltuaista

1   prk(397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)

1 1/4  dl           limetin mehua (3 limettiä)

2          tl           limetin raastettua kuorta

Marenki

5                       valkuaista
1 ¼      dl         sokeria

 

- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia

- Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limetin kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle

- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä/pursota marenki täytteen päälle. Laita uuniin n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä

IMG_3139.jpg

Ohje on sly38 pariltani saadusta paketista ja Kruoka.fi sivulta. Itse lisäsin tähän tuon marenkipäällisen

Sain myös hauskoja pieniä emoji -muotteja joihin sulatin valkosuklaata ja värjäsin. Vein pirakan töihin pitkän poissaoloni paluun vuoksi ja laitoin suklaapalaset koristeeksi. Työkavereilla oli hauskaa miettiä minkä naaman kohdalta palasen ottaisi :D

IMG_3140.jpg

Mukavaa sunnuntaita kaikille! Itse vietän juuri tänään aikaa irminghamin kansainvälisillä kakkumessuilla :D Siitä reissusta sitten kun palaan ;)