Joko olette aloittaneet vappuherkkujen teon? Itse tein rosetteja ja tippaleipiä jo alkuviikosta, ne kun säilyy pidempäänkin hyvänä. Makutomusokerit antavat ihanan maun kun hunnuttaa herkut.
Nämä molemmat herkut onkin ollut meillä vappuherkkuina jo pidempään
Rosetit
kypsentämiseen:
pinnalle:
- Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, sokeri, appelsiinin raastettu kuori ja suola. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistoa
- Kuumenna öljy kuumaksi paksupohjaisessa kannellisessa kattilassa
- Laske muottirengas ( säilyketölkki pestynä ja etiketit poistettuna, pohja poistettuna ) varovasti rasvaan ja anna kuumentua hetki. Kaada taikina tukevaan pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä. Itse käytin tällaista isoa tyllaa, jolla sai näppärästi 2 nopeammin tippaleivän suirut
- Pursota taikinaa renkaan sisään sikin sokin tippaleivän malliin. Nosta ruskistunut tippaleipä haarukkaa apuna käyttäen muottirenkaasta ja käännä
- Nosta molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi paistunut tippaleipä reikäkauhan avulla kattilasta ja anna valua hetki talouspaperin päällä lautasella
- Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien pintaan tomusokeria
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.