Nyt Pääsiäistä kun tuli vietettyä vapailla, oli se pakko jotain herkkua kotiinkin tehdä. Kaapista löytyi kermaa, mascarponea, lemoncurdia, mansikoita, mandariinilohkoja ja passionia.... Hmm... Jospa tekasisi kääretortun!
Pohja oli nyt kakkupohjamainen, eli tiiviimpi. Näin myös kostuttaessa ei vetisty liikaa. Itse tykäsin ehkä hieman enempi kuin pelkästään perunajauhoilla tehdystä pohjasta
Pohja
5 kananmunaa
1 ½ dl sokeria ( 1/4 osa vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sitruunankuoriraastetta
Täyte
3 dl kermaa
3 rkl mascarponea
1- 1½ rkl lemoncurdia
1 prk säilyke mandariineja
mansikanpaloja
2 passionia
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi
- Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja levitä taikina siihen. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja paista keskitasolla 12-15 min
- Ripottele puhtaalle astiapyyhkeelle sokeria ja kumoa pohja siihen. Poista leivinpaperi ja kääräse rullalle pyyhkeen sisään. Anna jäähtyä 30 min
- Vatkaa kerma ja lisää mascarpone ja lemoncurd. Sekoita tasaiseksi
- Kostuta pohjaa säilykemandariinien liemellä. Levitä vaahto päälle ja ripottele päälle mandariinit, mansikanpalat ja purista passionin lihat. Kääräise rullalle, kääräise vielä leivinpaperin sisään. Laita jämäköitymään jääkaappiin reiluksi tunniksi-pariksi
- Koristele haluamallasi tavalla. Itse spritsasin päälle hieman tummaa suklaata, pursottelin reunoille kermaa ja koristelin mansikoilla
Maukasta Pääsiäisen loppua !
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.