Jatketaanpa vielä raparperilla :D
Tässä toinen maistuva ohje, jossa maistuu kivasti hasselpähkinä taikinassa.
Ohjeen nappasin ystävältäni Helenan hellasta. Hän taas oli löytänyt ohjeen jostain ruotsinkielisestä blogista
TAIKINA:
150 g creme fraichea
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
75 gr huoneenlämpöistä voita
50 gr hasselpähkinärouhetta
TÄYTE:
200-220 g raparperia pilkottuna
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
MURUSEOS:
50gr voita
0,5 dl sokeria
2 rkl vaaleaa muscovadosokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
- Sekoita creme fraiche ja kananmunat keskenään. Laita sivuun. Pilko raparperit pienemmiksi paloiksi, lisää sokeria maun mukaan ja hieman vehnäjauhoja. Anna seistä hetki välillä sekoittaen seosta
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita murumaiseksi sähkövatkaimella. Sekoita mukaan pähkinärouhe. Lisää kanamunaseos joukkoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan ( n. 24 cm ). Ripottele raparperinpalat päälle
- Murustele sitten muruseos päälle ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.