Mokkakakkua on tullut tehtyä useamminkin ja aina se on yhtä hyvää. Nyt halusin yhdistää siihen myös suklaan, jo tuli loistavaa ( vaikka itse sanonkin ;) )
( Anteeksi huono kuva, unohdin ottaa kunnon kuvan..)
22-25 palaa
Pohja
300 g gluteiinittomia suklaakeksejä/ normi suklaakeksejä
100 g rasvaa
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussissa ja kaulimella. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi
- Painele 30 cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään
- Tee suklaakerros
Suklaakerros
4,5 dl kermaa
200 g tummaa suklaata sulatettuna
100 g tuorejuustoa
- Sulata suklaa
- Vatkaa kerma ja lisää notkistettu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita
- Levitä keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään mokkatäytteen teon ajaksi
Mokkatäyte
7 liivatelehteä
- Lisää jäähtynyt kahvi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juusto-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi
- Kaada suklaakeroksen päälle ja jähmetä
- Valmista kiille
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa/ hyla maitoa
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle
- Koristele esim. kaakaojauheella, kermapursotuksilla.. Tässä itse koristelin suklaanmakuisilla paukkukarkeilla ja kahvipavuilla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.