Tämä herkku, mitä moni on jo leiponut... Salted caramel juustokakku. Nyt vihdoin tuli itelläkin leivottua

IMG_7262.jpg

Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita
 
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
 
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
 
Päälle:
sormisuolaa
Vadelmia
 
- Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä
 
- Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi
 
- Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi
 
- Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä
 
- Tee  kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta
 

- Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää halutessasi vadelmat

IMG_7263.jpg

Tämä ohje on monissa blogeissa

IMG_7261.jpg