Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Suomi juhlii 100- vuotis synttäreitä ja sen kunniaksi voisi popsia kasan näitä rapsakoita marenkeja, mitkä on maustettu salted caramel tomusokerilla

BAC076CF-C8D6-4190-B96B-FD0ECEE4202F.jpg

3 dl sokeria

5 kananmunan valkuaista

1   dl   salted caramel tomusokeria tai muuta maustettua tomua

sinistä geeliväriä

 

-Mittaa ja tasoita sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi teräskulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokerin ei kuulu sulaa vaan lämmetä – heti, jos sokeri alkaa sulamaan reunoilta ota se pois uunista

- Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä kulhon ylösalaisin

- Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki sokeri on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille)

- Jatka vaahdottamista ainakin 5 minuuttia tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta makutomulla ja vatkaa vielä hetki

- Värjää halutessasi kokonaan marenki haluamallasi värillä tai voit vedellä pursotinpussiin väriraitoja sisäpuolelle ja täytä sitten marengilla. Näin saat marenkiin raitoja

- Paista marenkeja 90-100 asteessa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Anna marenkien olla uunissa vielä jälkilämmöllä hetki paiston jälkeen. Eli avaa uunin luukku ja säädä lämpö pois ja jätä pelti kuitenkin uuniin 30-60 minuutiksi

 

- Ohje Annin Uunilta -

BB7531F0-B40B-4382-B38D-B05CF43D135F.jpg

Maukasta Itsenäisyyspäivää !