Näin se vuosi vaihtui ja aloitettiin alusta, tammikuu saapui!

Jo viime vuodesta ( siis edellisvuodesta..hmm... ) on ollut mielessä kakku, mikä mukailisi tätä pähkinäistä konvehtia, Ferrero Rocheria. Nyt ajattelin toteuttaa sen kun olimme viettämässä vuodenvaihdetta kaveriperheen kanssa.

Itse en suklaan ystävä ole, kuin pienen himppasen, joten olin muiden "armoilla"  täysin kakkua maistellessa ja kuullessani palautetta :D

TYttö rakasti kakkua, tykkäsi siis kovasti ( ja hän kyllä kertoo, jos ei miellytä). Myös mies oli samaa mieltä, kakku kuulema mukaili kivasti konvehtia mikä olikin se pointti.  Myös kavereilta sain hyvää palautetta. Aina sitä vaan jotenkin jännää, että tykätäänkö vai ei..

814C2BF0-4800-4245-9A0E-81F8092407BB.jpg

Kakku koostui hasselpähkinä-vaniljakakkupohjasta, hasselpähkinäisestä moussesta, vaniljaisesta kremasta ja suklaa ganachesta. Kakku oli mitoitettu n. 12-15 hengelle

Hasselpähkinäinen kakkupohja

4            kananmunaa

1½  dl   sokeria

1    rkl     vaniljasokeria

vaniljaa myllystä

1½   dl    vehnäjauhoja

½     dl     perunajauhoja

½      tl     leivinjauhetta

50    g     hasselpähkinöitä

- Paahda pähkinöitä pannulla hetki, niin että saavat paahteisuutta. Jauha hienoksi

- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen

- Vatkaa munat ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kipossa kuivat aineet ja sihtaa ne muna-sokerivaahtoon. Pähkinöistä jää hieman "roskaa" siivilään, jätä nämä syrjään

- Sekoita varovasti nuolijalla ainekset sekaisin

- Pingota leivinpaperi 18 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin, suihkauta vuokasprayta reunoille tai voitele. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 min tai kunnes pohja on kypsä. Kokeile puutikulla kypsyyttä, mutta ÄLÄ avaa uuninluukkua ensimmäisen 30 min aikana. Pohja saattaa lässähtää

- Anna kypsän pohjan jäähtyä vuoassa ja irrota se jäähtyneenä. Leikkaa kolmeen osaan

CAB2A6A7-BA95-4E67-AA05-D69BEF7B793F.jpg

Hasselpähkinämousse

6    dl      kermaa

1   prk     mascarponea

400  g (purkki) hasselpähkinälevitettä ( ostin Lidlistä )  MUTTA jätä reilu rkl syrjään

100   g     tummaa suklaata

4              liivatetta + hieman vettä

Hasselpähkinäjauheen "roskat"

- Vatkaa kerma kovaksi. Pehmennä toisessa kulhossa mascarpone ja lisää kerman joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää hasselpähkinälevite ja sekoita tasaiseksi nuolijalla

- Sulata suklaa ja jäähdytä hieman. Lisää mousseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää "roskat"

- Pehmennä liivatteita 5min kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet veteen. Lisää mousseen koko ajan sekoittaen. Täytä kakku ja laita kylmään jähmettymään useaksi tunniksi/yön yli

 

Kuorrute

3½    dl     kermaa

½   prk       vaniljatuorejuustoa

2     rkl        vanilja tomusokeria

reilu rkl  hasselpähkinälevitettä

9-10   Ferrero Rocher konvehtia

 

- Vatkaa kerma ja lisää pehmennetty tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Ota 1/3 syrjään

- Päällystä jähmettynyt kakku

- Sekoita lopun kerman joukkoon levite ja pursottele kakun päälle haluamallasi tavalla jalaita konvehti pursotuskekojen päälle

- Tee suklaa ganache ja valuta päälle

 

Suklaa ganache

70    ml      kuohukermaa

70    g        tummaasuklaata

hieman glukoosisiirappia/ nokare voita

- Kuumenna kerma ja sulata sekaan suklaa, lisää glukoosi/ voi. Anna jäähtyä tarpeeksi, mutta niin että pysyy valuvana

- Kaada varovasti kylmän kakun päälle ja valuttele pursotusten välistä reunoille

741A0E0E-54ED-4B8C-A6B4-B09DBAD1D0A9.jpg

Ihanaista Vuotta 2018 kaikille!

C7F35EB9-FE88-42F5-B586-C1BEA4B6366B.jpg   D574C182-D722-43E8-95DF-AB86AEF79841.jpg