"Täh?! Eihän näissä mikään porkkana maistu!" Näin kommentoivat tyttöni näitä maistettuaan.
No ei niin, mutta kuitenkin porkkanaa löytyy :D
Alkuvuodesta voi mukavasti herkutella kasviksilla, tämähän sisältää porkkanaa ;)
N. 12-15 kpl
3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilja-aromia
300 g porkkanaraastetta
100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
Kuorrute
2 dl kermaa
½ prk mascarponea
maun mukaan makutomusokeria
- Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin
- Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta vähän kerrallaan siivilän läpi
- Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet
- Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin
- Laita paperiset muffinivuoat muffinivuokaan ja täytä hieman reilu puoleen väliin taikinalla
- Paista uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia
- Anna jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä pois sen jälkeen
- Vatkaa kuorrutteen kerma ja lisää pehmennetty mascarpone ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi
- Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle
- KOristele haluamallasi tavalla
KUppikakkujen ohje napattu Annilta Annin Uunissa, mutta kuorrute omasta päästä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.