Tämä herkullisen maukas leipä ei ole laihduttajille tai rasvaisten ruokien välttäjille XD Tätä syö ihan tällaisenaankin, mutta kivasti kaveriksi sopii keitot ja salaatit.

Halusin yhdistää tälläkertaa focacciaan myös porkkanan, terveellistä kasvista ;)

Töissä katosi kaikki, aikas nopsaa

F42495DA-0802-455B-8373-24373E000537.jpg

1 iso leipä, 20-24 palaa


3½   dl     vettä
n. 7  dl     vehnäjauhoja
11     g     kuivahiivaa
1½    tl     suolaa
½     dl     oliiviöljyä
1      rkl    hunajaa

150   g    raastettua porkkanaa

Päälle:


½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunamehua
1 rkl tuoretta timjamia
hieman mustapippuria

1 pieni punasipuli


sormisuolaa (2tl) + oliiviöljyä

- Lämmitä vesi 45 C (sormenlämpöistä lämpimämpää)

- Sekoita vehnäjauhot suolan ja kuivahiivan kanssa kulhossa. Kaada kuuma vesi isoon leivontakulhoon, lisää porkkanaraaste ja vaivaa jauhot sekaan

- Lisää oliiviöljy ja hunaja. Jatka taikinan vaivaamista kulhossa noin 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella. Taikinan pitää olla joustavaa mutta vielä tahmeaa, niin että se tarttuu sormiin muttei ole mahdotonta saada taikinaa pois sormista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia

-  Vuoraa vuoka (23 x 33cm) leivinpaperilla. Voitele koko vuoka runsaalla määrällä oliiviöljyä

- Kumoa kohonnut taikina suoraan vuokaan, levitä taikina tasaisesti koko vuokaan jauhoitetuin sormin. Anna kohota vuoassa liinan alla vielä 30 minuuttia
- Sekoita ½ dl oliiviöljyä hienonnetun timjamin kanssa, murskaa valkosipulinkynnet joukkoon ja lisää 1 tl sitruunamehua, sekoita ja mausta mustapippurilla. Viipaloi punasipuli. Laita uuni lämpenemään 250 C
- Paina pieniä kuoppia kohonneeseen leipään jauhoitetulla sormella. Voitele koko leipä oliiviöljysekoituksella. Ripottele päälle sipuli ja runsaasti sormisuolaa (n. 2 tl)
- Paista leipää uunin keskitasolla n. 12 minuuttia, kunnes leipä on saanut hienon värin. Ota uunista ja voitele heti oliiviöljyllä niin leipä saa hienon pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti