Tämä herkullisen maukas leipä ei ole laihduttajille tai rasvaisten ruokien välttäjille XD Tätä syö ihan tällaisenaankin, mutta kivasti kaveriksi sopii keitot ja salaatit.
Halusin yhdistää tälläkertaa focacciaan myös porkkanan, terveellistä kasvista ;)
Töissä katosi kaikki, aikas nopsaa
1 iso leipä, 20-24 palaa
3½ dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
11 g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
150 g raastettua porkkanaa
Päälle:
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunamehua
1 rkl tuoretta timjamia
hieman mustapippuria
1 pieni punasipuli
sormisuolaa (2tl) + oliiviöljyä
- Lämmitä vesi 45 C (sormenlämpöistä lämpimämpää)
- Sekoita vehnäjauhot suolan ja kuivahiivan kanssa kulhossa. Kaada kuuma vesi isoon leivontakulhoon, lisää porkkanaraaste ja vaivaa jauhot sekaan
- Lisää oliiviöljy ja hunaja. Jatka taikinan vaivaamista kulhossa noin 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella. Taikinan pitää olla joustavaa mutta vielä tahmeaa, niin että se tarttuu sormiin muttei ole mahdotonta saada taikinaa pois sormista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia
- Vuoraa vuoka (23 x 33cm) leivinpaperilla. Voitele koko vuoka runsaalla määrällä oliiviöljyä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.