Hyvää Runeberginpäivää!

Tänään voi herkutella herkuilla, miksei tällä kääretortun muotoon tehdyllä herkulla :) Tämä torttu ei kostutusta kaipaa.

1F17BA12-C3F5-4EAA-999E-77D24AF303DA.jpg

2  isoa kananmunaa

1  dl   sokeria

1  dl   fariinisokeria

1/3 tl  karvasmanteliaromia

100 g  voita sulatettuna

1     dl  mantelijauhetta

½    dl  perunajauhoja

½    dl  piparia hienonnettuna

1     tl   levinjauhetta

1    tl   ruokasoodaa

½    tl   kanelia

½    tl   inkivääriä

½    tl   pomeranssikuorta

TÄYTE

Vadelmahilloa

KUORRUTUS

Valmista sokerikuorrutetta

Vadelmamurua kuivattuna

2A65010B-ED62-4BFC-8C9B-1DC8EB156D09.jpg

- Vatkaa kananmunat ja sokerit kunnon vaahdoksi. Lisää tippa karvasmantelia ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen sulatettu voi

- Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne vaahdon joukkoo varovasti

- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Levystä tulee n. ½ cm paksuinen

- Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 min. Kumoa toiselle leivinpaperille mihin on siroteltu sokeria. Irrota varovavasti päällimmäiseksi jäävä paperi , mutta anna sen jäädä paikoilleen jäähtymisen ajaksi. Jäähdytä 5min

- Levitä hillo pinnalle ja rullaa rullalle leivinpaperin avulla. Nosta maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi

- Levitä valmista sokerikuorrutetta päälle ja ripottele kuivattua vadelmamurua

 

Runebergintortut

932BAA55-35FE-4861-A2CC-260E344B9F63.jpg

200     g   voita

2         dl   sokeria

2              kananmunaa

½        dl  appelsiinin mehua

1       rkl   appelsiininkuorta

2       dl    appelsiinin makuisia pipareita hienona

2     dl      mantelijauhoja

2       dl     vehnäjauhoja

1        tl     leivinjauhoja

½       tl     kardemummaa

KOSTUTUS

4   rkl      Disaronnoa

½   dl       vettä

KORISTELU

2      dl     tomusokeria

½             valkuaista

1       dl    vadelmahilloa

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja kuoriraaste

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi

- Voitele korkeat leivosvuoat tai käytä mufinivuokia. Täytä taikinalla ja paista 175 asteessa 30 min

- Tasaa paistopinta veitsellä tarvittaessa ja kumoa jäähtyneenä

- Sekoita vesi ja Disaronno kiehauta mikrossa/ kattilassa suurin osa alkoholista pois. Valele torttujen päälle

- Sekoita tomusokeri valkuaiseen

- Lisää/ pursota hilloa jokaisen tortun päälle ja pursota sokerikuorrutetta ympärille

 

Maukasta Runaripäivää!