Näillä herkkumarengeilla saa makean nälän katoamaan, ja katoaa aika hyvin myös meidän tyttöjen suihin :D
Makumarengit
4 valkuaista
2,5 dl Siro-sokeria + ½ dl sitruunatomusokeria
2 tl Maizenaa
1 tl sitruunanmehua
30 g tummaa suklaata
appelsiini makuainetta
sitruuna tomusokeria
salmiakkijauhetta
elintarvikevärejä
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten
- Lisää sitruunanmehu ja maissitärkkelys mukaan ja vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Marengin kuuluu pysyä kulhossa valumatta, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin
- Jaa marenki useampaan osaan, jos haluat useamman makuista
Suklaa-salmiakki
- Sulata suklaa ja anna jäähtyä., sekoita haluamasi määrä lakritsajauhetta sekaan. Valuta suklaata marengin joukkoon. Kääntele nuolijalla suklaa sekaisin marenkiin muutamalla vedolla. Älä sekoita, jotteivat raidat sekoitu liikaa
Appelsiini-sitruuna
- Sekoita marengin joukkoon appelsiinin makuainetta ja tiputa pari pisaraa haluamaasi geeliväriä. Käännä varovasti muutamia kertoja, jotta väri ja maku sekoittuu raidalliseksi
- Nostele lusikalla isohkoja kekoja leivinpaperille
- Paista marenkeja 100-120 asteessa n. 1,5 h tai miedommassa lämmössä pidempään Marenki saa jäädä sisältä tahmeaksi, mutta pinnan kuuluu olla rapea
Makoisaa Palmusunnuntaita!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.