Ikinä en ole tehnyt, monta kertaa ja pitkään ollut mielessä. Nyt oli hyvä aika näin Pääsiäistä ajatellen kokeilla ja viedä töihin pikkuiseksi herkkupalaksi. Kovin isoa palasta ei voi ottaa, koska on kovin makea.

Väliin laitoin perinteisen vadelmahillon tilalla omenamarmeladia mitä maustoin limecurdilla. Se toi kivaa hapokkuutta makean keskelle

91296518-1866-4E2B-B851-D1F89FFC4619.jpg

200 g voita
100 g sirosokeria
1 kpl ( 50 g) kananmuna
½ tl leivinjauhetta
300 g vehnäjauhoja
150 g  omenamarmeladia + 2  rkl  limecurdia
2½  dl tomusokeria ( laitoin osan sitruunatomusokerina ) ja  2-3 rkl vettä
keltaista elintarvikeväriä

koristeita

- Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna

- Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kovettua hetki kylmässä

- Kaulaa taikina 3,5mm:iin ja laita pellille, onnistuu parhaiten leivinpapereiden välissä

- Paista levyt 180 asteessa noin 10 min. Leikkaa puoliksi kuumana. Anna jäähtyä

- Levitä toiselle levylle marmeladi ( jätä hieman syrjään ). Laita toinen levy tämän päälle siten, että peltiä vasten ollut puoli tulee ylöspäin. Levitä päälle hyvin ohut ja tasainen kerros marmeladia. Laita hetkeksi jääkaappiin

- Tee päällinen sekoittamalla tomusokeri ja vesi tasaiseksi hieman juoksevaksi seokseksi. Värjää

-   Kaada levylle ja levitä tasaiseksi. Anna  kovettua ennen leikkaamista

- Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja koristele

3E6BCC45-7065-45CF-AF5B-A6E15522A459.jpg