Voileipäkakut on herkullisia, mutta joskus on kiva tehdä pieni vaihtelu ja tehdä hieman toisenlaisessa muodossa suolaista herkkua. Tässä on hyydytettynä lohikakku, mikä sisältää samoja aineita kuin voikkari. Pohjana toimii gluteeniton saaristolaisleipämuru. Pohjan voi tehdä myös hapankorppu-voiseoksesta tai tummastaleivästä, myös täysjyväleipä passaa. Hmm...miksei myös diggestive tai suolakeksit!

79B4EFE1-5948-4739-9F79-686404582F44.jpg

Pohja: 
300g     gluteenitonta saaristolaisleipää / esim. Realia
( Ohjeen glut leipään löydät täältä , se kehutuin )
120g      voita sulatettuna
 
Täyte: 
5dl        vispikermaa
150  g   creme fraichea
200g     kylmäsavulohituorejuustoa
200g     katkarapurapu-tuorejuustoa
300g    lämminsavulohta /  kylmäsavulohta
80  g     katkarapuja
2 punasipulia
tilliä ja ruohosipulia
sitruunapippuria, maun mukaan
4 liivatetta
1 sitruunan mehu
 
- Hienonna leivät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sulata voi. Sekoita leipä ja voisula keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.26cm) pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa kun teet täytteen
 
- Laita liivatteet kylmään veteen
 
- Pilko lohi ja sipuli pieneksi kuutioksi, sekä hienonna tilli, sekä persilja. Vaahdota kerma ja mausta se suolalla ja pippurilla.  Lisää sekaan tuorejuustot, creme fraiche, kylmäsavulohi, punasipuli, ruohosipulisilppu ja tilli.  Sekoita tasaiseksi
 
-  Kiehauta sitruunamehu mikrossa ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Valuta liivateneste täytteen joukkoon ja samalla sekoittaen seos tasaiseksi
 
- Kaada seos pohjan päälle ja laita kylmään odottamaan yön yli, tai vähintään viideksi tunniksi
 
 
- Koristele kakku haluamallasi tavalla