Kahvin kanssa tekee ajoittain aina jotain hyvää. Raparperia ja mansikkaa on, niistä jos pyöräyttäisi kahvikakun!

Tätä kakkua voi nauttia ilman mitään herkkulisukkeita, tai sitten lisää kaveriksi hieman vaniljaistakermaa ja tuoreita mansikoita. Kahviherkku on taattu :)

186294B1-460D-42E1-A944-5A6731E6BEB6.jpg

200 g pieniä  mansikoita
150 g raparperia paloiteltuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl mantelijauhoa
230 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria  +  1 rkl  vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
5 kananmunaa

kanelia halutessa

koristeluun:
tomusokeria

 

- Lämmitä uuni 180 asteeseen
 - Pingota leivinpaperi 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitela sivut ja pohjapaperi vuokaspraylla

- Laita isompaan kulhoon jauhot, leivinjauhe, mantelijauho, rasva, sokeri, sitruunankuori ja munat. Sekoita vatkaimella keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin

- Levitä taikinasta puolet vuoan pohjalle. Asettele mansikat ja raparperipalat tasaisesti taikinan päälle, sirottele päälle vielä hieman kanelia halutessasi ja levitä päällimmäiseksi loput taikinasta

- Paista uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa ja kunnes pinta on saanut kauniin värin. Voit peittää vuoan foliolla paiston loppupuolella, jos tuntuu että pinta ruskistuu liikaa

- Anna kakun levähtää vuoassa ennen kuin otat sen siitä pois. Kakku mehevöityy vielä entisestään jääkaapissa yön yli. Peitä hyvin


- Tarjoilulle laittaessa hunnuta tomusokerilla

21AF261E-F860-4680-8F2F-D4CFAFD1B529.jpg