Meillä kasvaa pihassa pieni hillittykasvuinen omenapuu, joka on istutettu kuopuksen syntymän jälkeen. Sain sen äitienpäivälahjaksi. Aika nihkeät saaliit on siitä tullut, mutta tänä vuonna puu notkui herkku omppuja!
Osa meni ihan syötynä, mutta osa päätyi tähän herkku omenahillokkeeseen. Se sopii niin puuron kuin jogurtin päälle, sellaisenaan tai leivonnassa käytettynä, vaikka juustokakun kylkiäisenä
Omenahilloke
500 g omenoita (hapokas lajike)
3/4–1 dl vettä
2 kanelitanko
1 ½ vaniljatanko
1 1/2 dl Hillo-marmeladisokeria
- Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Laita omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna keskilämmöllä. Kun vesihöyryä alkaa muodostua, lisää kanelitanko ja hillo-marmeladisokeri. Sekoita ja anna hilloutua miedolla lämmöllä 5–10 min. Lusikoi valmis hilloke puhtaaseen purkkiin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Säilytä hilloke jääkaapissa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.