Joulu tulla jolkottaa, nurkan takana. Vielä ehtii kahvipöytään tekaista helpon maustekakun. Ja maistuu hyvältä vaikka maustekakut tekeytyykin parin päivän aikana paremmaksi.
Tämän kakkusen tein uudessa Nordica Waren vuoassa, eikö ole ihana?
Jouluinen kuivakakku
( tällä ohjeella tulee 2,4l vuokaan taikina )
300 g voita
4½ dl sokeria
6 kananmunaa
7½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 prk piparirahkaa ( voit käyttää myös vaniljarahkaa )
1 dl kuohukermaa
3 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl vaniljasokeria
Voiteluun: juoksevaa rasvaa tai öljyä sekä korppujauhoja tai mannaryynejä
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää kerma ja rahka sekä lopuksi keskenään sekoitetut kuivataineet. Sekoita tasaiseksi massaksi
- Kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45-50 min. Tämä minun vuokani vaati kauemmin, muistaakseni reilu tunnin
- Anna kakun jäähtyä vuoassa ainakin 15 min ennen kuin kumot sen tarjoilualuselle
Koristele haluamallasi tavalla, tämä vuoka ei muuta tarvinnut kuin tomusokerihunnun.
Tein myös muutaman pienen sitruksisen suklaahippukakun, myös Nordic Waren vuokaan jolla tulee neljä pienempää kakkua ( kuvan vuoasta löydät esim. täältä )
Näihin kakkuihin ohjeen löydät täältä
Ihanaa aatonaattoa kaikille!
Yhteistyössä Makujakaupan kanssa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.