Joulu tulla jolkottaa, nurkan takana. Vielä ehtii kahvipöytään tekaista helpon maustekakun. Ja maistuu hyvältä vaikka maustekakut tekeytyykin parin päivän aikana paremmaksi.

Tämän kakkusen tein uudessa Nordica Waren vuoassa, eikö ole ihana?

6335C8B8-4A7D-4012-BE9B-13DE3119E52F.jpg

Jouluinen kuivakakku 

( tällä ohjeella tulee 2,4l vuokaan taikina )

300    g     voita

4½    dl      sokeria

6                kananmunaa

7½    dl      vehnäjauhoja

2        tl       leivinjauhetta

1       tl       soodaa

1      prk     piparirahkaa ( voit käyttää myös vaniljarahkaa )

1        dl      kuohukermaa

3         rkl   piparkakkumaustetta

1         rkl    vaniljasokeria

Voiteluun:  juoksevaa rasvaa tai öljyä sekä korppujauhoja tai mannaryynejä

- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää kerma ja rahka sekä lopuksi keskenään sekoitetut kuivataineet. Sekoita tasaiseksi massaksi

- Kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45-50 min. Tämä minun vuokani vaati kauemmin, muistaakseni reilu tunnin

- Anna kakun jäähtyä vuoassa ainakin 15 min ennen kuin kumot sen tarjoilualuselle

 

Koristele haluamallasi tavalla, tämä vuoka ei muuta tarvinnut kuin tomusokerihunnun.

 

Tein myös muutaman pienen sitruksisen suklaahippukakun, myös Nordic Waren vuokaan jolla tulee neljä pienempää kakkua ( kuvan vuoasta löydät esim. täältä  )

10912C82-736F-4E2B-8F97-5B06E8C969BD.jpg

Näihin kakkuihin ohjeen löydät täältä

 

Ihanaa aatonaattoa kaikille!

 

Yhteistyössä Makujakaupan kanssa