Joulupäivänä oma perheeni tuli meille syömään, silloin olin tehnyt kahviherkuksi hyydytetyn kakun, piparin makuisena. Etsin monet kaupatläpi piparirahkaa , mutta kaikki oli loppu! Piti siis itse varioida. Tämän tein gluteenittomista aineksista
Pohjana käytin gluteenittomana tehtyä maustekakkua, mitä en saanut ehjänä irti vuoasta....
Möyhensin pohjan ja painelin sen suoraan kakkulautaselle käyttäen irtoreunaa ( 24cm), jonka olin vuorannut reunakalvolla ( ensin sen olin öljynnyt, tomusokerilla tomuttanut )
Täyte:
1 prk vaniljarahkaa
2 dl vaniljakastiketta
4 dl kermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
3 dl murskattuja pipareita
2-3 tl piparimaustetta
5 liivatetta
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
- Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi
- Kuumenna hieman vettä ja sulata liivatteet sekaan. Lisää massaan koko ajan sekoittaen
- Lisää rahka ja tuorejuusto, mauste ja piparimurska. Sekoita tasaiseksi
- Kaada pohjan päälle ja laita hyytymään useammaksi tunniksi/ yön yli
- Seuraavana päivänä tee kinuskikiille
Kinuskikiille:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
- Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, kuumenna kuplivaksi samalla sekoittaen
- Purista liivatelehdistä vedet pois ja lisää kuumaan kinuskiin. Jäähdytä huoneen lämpöiseksi ja lisää varovasti hyytyneen kakun päälle. Hyydytä vielä useampi tunti
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.