Aina välistä lehdissä tulee houkuttelevan näköisiä herkkuja vastaan, tai sellaisia mitä haluaa varmasti kokeilla. Minulle tulee muutama leivontalehti, joita on ihana selata kun on aikaa ja kahvikuppi edessä. Aika harvoin kuitenkin on aikaa ja jaksamista alkaa kokeilemaan kotiin jotain ihanaa reseptiä, koska tilauskakut on vienyt viime aikoina reippaasti aikani, sen päälle vielä vuorotyö ( +kotityöt ja lapset ;)  )

Uusimmasta Leivotaan -lehdestä tuli jo aika sitten kokeiltua mansikka-kardemummakakkua, jonka vein töihin.

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

4    dl    vehnäjauhoja

2   tl     leivinjauhetta

1½ tl    kardemummaa

125 g   huoneenlämpöistä voita

2½ dl   sokeria

1 rkl     vaniljasokeria  ( ei alkup. ohjeessa )

3          kananmunaa

1   dl   kookoshiutaleita

n.150 g tuoreita mansikoita pilkottuna pieneksi

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Peitä leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen 1½ l vuoan pohja, voitele reunat tai suihkauta vuoka sprayta

- Sekoita kuivat aineet keskenään, vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon

- Kääntele kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita kookoshiutaleet sekaan

- Levitä puolet massasta vuokaan ja ripottele päälle mansikanpalat. Levitä päälle loput massasta

- Paista uunissa 50-60min, tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa jäähtyneenä

 

Voit kuorruttaa kakun tomusokeri -mansikkamehu seoksella tai ihan vain hunnuttaa tomusokerilla. Itse käytin tähän kakusta jääneen dripin

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka ja teksti