Tein viime viikonlopuksipyydettynä erään nuoren herran rippijuhliin näitä ihania pikkuleipiä.
Tein kolmella eri muodolla ja kahdella eri reseptillä ( tulipa kokeiltua ja verrattua ;) ) Pyöreissä ja lusikkapikkuleivissä oli muistaakseni vadelmahilloa välissä ja pisaranmallisissa mansikkahilloa. Hieman koristeltu sulalla suklaalla.
Näissä välissä siis vadelmahilloa ja on eri reseptillä tehty kuin pisara- ja pyöreän malliset.
Tässä molemmat reseptit:
1. Resepti
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
-Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoitetut kuiva-aineet varovasti sekoittaen. Kaulitse taikina ja ota muotilla pikkuleivät pellille.
- Paista 185 astetta n. 8-10 min. Täytä marmeladilla ja paina kansi kiinni. Pyörittele siro hienosokerissa tai sirottele tomusokeria päälle.
2. Resepti
200 g margariinia/voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria ( käytin bourbon vaniljasokeria)
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
- Sulata margariini kattilassa, kiehauta. Vaahdon laskeuduttua, kaada kulhoon ja sekoita sokerit joukkoon. Anna jäähtyä.
- Lisää muut ainekset ja muovaa taikina lusikkaleiviksi. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa vaaleiksi.
- Jäähdytttyä, sivele hilloa tms. väliin.
Molemmat olivat hyvän makuisia kyllä. Lusikkaleipiin soveltui paremmin kakkos resepti, koska taikina irtosi paljon paremmin silloin lusikasta kuin ensimmäinen taikina.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.